Τα ετερώνυμα έλκονται? αιώνιο αναπάντητο ερώτημα..

Είναι ένα από αυτά τα θέματα που απασχολούν χρόνια τώρα τούτη εδώ την κοινωνία. Η Φυσική τη βρήκε την απάντηση και δηλώνιε ευθαρσώς ότι.. ΝΑΙ έλκονται! Ώθηση και απώθηση. Και έρχεται τώρα η ώρα να σκεφτούμε αν συμβάινει το ίδιο και στις ανθρώπινες σχέσεις.. Αν και τείνω προς το ότι όντως τα αντίθετα κυνηγιούνται και έλκει το ένα το άλλο όπως οι μαγνήτες, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Σε εμένα προσωπικά ισχύει. Αλλά εγώ έχω ψυχολογικά προβλήματα και μια αιώνια αντίδραση από την κούνια μου οπότε ξέρω πως δεν αποτελώ παράδειγμα για να υποστήριξω τη θεωρία ώθησης-απώθησης ανομοίων. Οπότε ας πούμε ότι πιστεύω το αντίθετο. ¨Οτι τα ομώνυμα έλκονται. Και πριν προλάβετε να μου πείτε όχι και μα, μου, σου, του....θα σας φέρω χαρακτηριστικές εικόνες στο μυαλό..
Ποιος από εσάς δεν θυμάται τους φλώρους του σχολείου να τα φτιάχνουν μεταξύ τους?
Η μάλλον δείτε το αλλιώς..Έχετε δει πολλούς που ακούνε κλαρίνα να είναι με κοπέλες που ακούνε heavy metal? (καλά είναι λίγο ακραίο το ξέρω...!)
Τώρα σκεφτείτε πόσα ζευγάρια είναι τόσο ίδια που να θέλουν και να λένε τα ίδια πράγματα και στο τέλος να χωρίζουν γιατί έχουν πεθάαααααααανει από την πλήξη τους; Μάλλον αρκετά..
Που θέλω να καταλήξω όμως; Όπως πάντα πουθενά συγκεκριμένα και ειδικά!
Πιστεύω ότι συμβαίνουν και τα δύο. Κάποιοι άνθρωποι ψάχνουν το άλλο τους μισό να είναι κατ΄εικόνα και καθ'ομοίωση τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν μία ήρεμη σχέση χωρίς εκρήξεις, φωνές και ξύλο αλλά γρήγορα θα ξεθυμάνει γιατί έρχεται το διαβολάκι της βαρεμάρας να τους χαλάσει την ησυχία τους.
Όσοι αρέσκονται στο να βρίσκουν ανθρώπους που είναι αντίθετοι το μόνο σίγουρο είναι θα ζήσουν έντονα (με ότι αυτό περιλαμβάνει) και θα αποκομίσουν πολλά περισσότερα πράγματα από το ετερώνυμο τους. Και αυτοί οι άνθρωποι επειδή ρισκάρουν είναι  πολύ πιο πιθανόν να ερωτοχτυπηθούν από το αντίθετο τους με την πρώτη ματιά. Αλλά εδώ θα σας πω και την άλλη θεωρία μου ότι οι μεγάλοι κεραυνοβόλοι έρωτες είναι καταδικασμένοι να μην ολοκληρωθούν. Αλλά αυτο είναι άλλο post. Απλά σας το είπα γιατί οι συνειρμοί μου είναι λίγο ξεκούρδιστοι τελευταία και θέλουνε συντονισμό..
Οπότε μην τρελένεστε να δώσετε απάντηση γιατί η Φυσική έχει τον κανόνα της αλλά η ζωή έχει τις εξαιρέσεις. Και αφού στις ανθρώπινες σχέσεις όλα επιτρέπονται ας διαλέξει ο καθείς αν ωθείται από τα ομώνυμα ή τα ετερώνυμα..

Σχόλια

Ο χρήστης Kostas L.A. είπε…
Κι ερχομαι εγω τωρα σαν ενας αλλος διαβολακος και λεω..οτι δεν ισχυουν τα της φυσικης..
ολα ειναι θεμα επιλογων κατα βαση..
και στην τελικη.. ο,τι κι αν ειναι το ατομο που ο καθενας μας διαλεγει, με λιγη φαντασια, κατανοηση και ορεξη , μπορει να δημιουργηθει μια σχεση που να ανανεωνεται και να μην τελειωνει ποτε..(Πολυ ουτοπικο ακουγεται αυτο και μαλλον πρεπει να γυρισω στον κυνικο μου τροπο σκεψης.. :P )

να'χεις μια ομορφη μερα .. ;)
Ο χρήστης Clio Siragaki είπε…
φαντασία, κατανόηση και όρεξη! Πολύ σημαντικά και τα τρία. Ναι όντως όλα είναι θέμα επιλογων.. ¨οσο για τη σχέση ναι ανανεώνεται και ίσωνς να μην τελειωνει ποτέ..αν υπάρχουν τα τρία πραγματάκια που είπες. (ναι το δέχομαι.. είμαι από τους τελευταίους ρομαντικούς εναπομείναντες!)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oταν λες πως οι κεραυνοβολοι ερωτας ειναι καταδικασμενοι να μην ολοκληρωθουν...
πως ακριβως το εννοεις?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι κάνουμε σε τούτο εδώ τον κόσμο...

Ζώντας στην εποχή του ανικανοποίητου

pop art @t Image gallery!! WOW!