ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS.


Συνεχιζονται οι πιεσεις μεσα στο ΠΑΣΟΚ,στα αρμοδια κρατικα στελεχη για τη δημιουργια νομοθετικου πλαισιου για τα Ελληνικα blogs,το οποιο φυσικα θα περιλαμβανει εκτος των αλλων και την αρση της ανωνυμιας.
Οπως πληροφορουμαστε,το ΠΑΣΟΚ θελει να πλασαρει το νομοσχεδιο,με την δικαιολογια της παταξης της μαυρης εργασιας δημοσιογραφων και λοιπων αρθρογραφων στα διαφορων ειδων ενημερωτικα blogs τα οποια εχουν ξεφυτρωσει.
Παραλληλα,η δολοφονια του Σωκρατη Γκιολια,εμπνευστη του troktiko,οπως επισης και το λουκετο στο blog μετα την εκτελεση του,θα αποτελεσει ακομη ενα πατημα για να γινει πραξη το νομοσχεδιο.
Δυστυχως η κυβερνηση του opengov και της διαδραστικης επικοινωνιας μεσω διαδικτυου,προσπαθει με καθε τροπο να φιμωσει ή να αυτολογοκρινει τις ανεξαρτητες φωνες του διαδικτυου,επικαλουμενη χιλια μοιρια πραγματα.

Στο σημειο αυτο να σημειωσουμε για ακομη μια φορα,πως μεχρι και σημερα,αρση της ανωνυμιας στα blogs τα οποια εχουν καταληξη .com και υπαγονται στην Αμερικανικη νομοθεσια,δεν γινεται για εξυβριση ή συκοφαντικη δυσφημιση,χωρις αυτο να σημαινει πως ο καθενας ειναι καλο να ανοιξει ενα blog και τα αρχιζει να βριζει.

Απο την αλλη πλευρα,συμφωνα παντα με τις ιδιες πηγες,ο αρμοδιος υπουργος,δεν θελει να αναλαβει το πολιτικο κοστος για κατι τετοιο...με αποτελεσμα να ψαχνονται τωρα για το πως θα περαστει το νομοσχεδιο.

Κατα τα ψεματα,ειμαστε 5 χρονια στην Ελληνιη blogσφαιρα και την αλητεια που εχουμε δει τους τελευταιους μηνες...δεν την εχουμε ξαναδει ποτε.
Δημοσιοκαφροι που τους εχει ξερασει το ιδιο το συστημα το οποιο δημιουργησαν,εχουν ανοιξει το δικο τους παραμαγαζο εδω μεσα,για να εκπληρωνουν "συμβολαια" και επιθυμιες των χορηγων τους...οπως θα εκαναν εαν εργαζονταν σε καποιο απο τα παραδοσιακα ΜΜΕ...
Αυτο ομως σε καμια περιπτωση δεν σημαινει πως τα blogs πρεπει να αποκτησουν νομικο εκπροσωπο ή διαχειριστη.

Η μαγια των blogs εκτος απο την ελευθερια της γνωμης και της εφρασης ειναι και το δικαιωμα της ανωνυμιας που σου παρεχουν,ωστε να μπορεις να εκφρασεις χωρις φοβο αυτο που θες.
Οσο για τους δημοσιο-καφρους της συμφορας,κανουν κρα απο μετρα το ποιοι ειναι,το ποια blogs εχουν και το ποιους σκοπους εξυπηρετουν...συνεπως μονο επικινδυνοι δεν ειναι...
Αστιοι και τραγικοι θα λεγαμε ισως...

Αναδημοσίευση από: ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2010

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι κάνουμε σε τούτο εδώ τον κόσμο...

Ζώντας στην εποχή του ανικανοποίητου

Business Ideas 2010. Kαινοτόμες ιδέες που ξεχώρισαν..