η ζωή που ζούμε στα όνειρα μας..

Όλοι μας βλέπουμε όνειρα. Είτε τα θυμόμαστε είτε όχι , είτε είναι ασπρόμαυρα είτε πολύχρωμα..Με τα όνειρα έχουν ασχοληθεί πολλοί επιστήμονες ,είτε γιατί εμφανίζονται και πως, είτε τι σημαίνουν ,αλλά ακόμη δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί, Αυτό κατά τη γνώμη μου συμβαίνει γιατί τα σύμβολα στα όνειρα έιναι διαφορετικά για κάθε άνθρωπο , γιατί τα όνειρα μας είναι η δέυτερη ζωή μας, Ίσως η δεύτερη "σουρεάλ" ζωή μας. ¨Οπως διάβασα πριν λίγο καιρό: Στα όνειραζούμε σε μια άλλη πραγματικότητα, αυτή του εσωτερικού μας κόσμου που δεν έχει κανόνες χωροχρονικούς και αιτιότητας σαν αυτούς που γνωρίζουμε και βιώνουμε στην κατάσταση της εγρήγορσης. Αλλά η εμπειρία μας μέσα στο όνειρο είναι το ίδιο πραγματική.
Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει από όνειρο τρομαγμένοι, ιδρωμένοι ή και με ένα χαμόγελο ευτυχίας;.Τα όνειρα μας δημιουργούν συναισθήματα γιατί ο εγκέφαλος συνεχίζει να δέχεται ερεθίσματα όταν κοιμόμαστε. Επίσης, μου έχει συμβεί ορισμένες φορές να έχω πλήρη συναίσθηση ότι είμαι σε όνειρο και να μπορώ να δρω αυτοβούλως, Το μόνο που δεν μπορώ να αλλάξω ή να επέμβω είναι ο χωροχρόνος. Και εκεί είναι πολύ εύκολο να μπερδέψεις την αλήθεια με την φαντασία. 
Ζούμε μια άλλη ζωή στα όνειρα μας: Ναι αλλά χωρίς συνέχεια και σειρά. Ζούμε διάσπαρτα επεισόδεα που μπορεί να τα νιώθουμε εξίσου αληθινά με την πραγματική μας ζωή. Είναι όμως πολύ εντυπωσιακό ότι σε 8 ώρες ύπνου νομίζουμε ότι το όνειρο κράτησε 5 λεπτά. Ο χρόνος χάνει την λογική του στα όνειρα μας,
Σε ένα φόρουμ διάβασα αυτό: 
Όταν ονειρευόμαστε, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί κανονικότατα σαν να δέχεται αληθινά ερεθίσματα, και δίνει στους επιστήμονες την εικόνα ενός εγκεφάλου που βλέπει, ακούει, οσμίζεται, γεύεται, πιάνει, κινείται, κλπ, και επεξεργάζεται πληροφορίες σαν να τις δέχεται από το εξωτερικό περιβάλλον, με τη διαφορά ότι το σώμα κοιμάται και τίποτε από όλα αυτά δεν παρατηρείται να συμβαίνει σε αυτήν την πραγματικότητα...
Έχουμε έναν δεύτερο μυστηριώδη εαυτό, ο οποίος ζει κανονικά σε έναν παράλληλο κόσμο, τον κόσμο των ονείρων: ένα ολόκληρο εναλλακτικό σύμπαν. Μια μυστηριώδης ονειρική γεωγραφία που το πανόραμά της ξανοίγεται μέσα μας. Την εξερευνούμε ασυνείδητα μέσα από αινιγματικές εμπειρίες και βιώματα που καταγράφονται από τον εγκέφαλό μας ως αληθινά, για τον οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενώ ονειρευόμαστε συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά σαν να βιώνει πραγματικές καταστάσεις.
Έτσι δεν χρειάζεται να ερμηνεύουμε τα σύμβολα που εμφανίζονται στα όνειρα μας αλλά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που αντιδράμε. Πιστεύω πως τα όνειρα συχνά μας προφυλάσουν από επιλογές που θα κάναμε και αποφάσεις που θα πέρναμε. Λειρουργούν σαν πειραματικό στάδιο για όσα θέλουμε να κάνουμε. ¨Αλλες φορές μας προειδοποιούν και άλλες μας προβληματίζουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δνε μπορούμε να τα αγννοήσουμε γιατί μας επηρεάζουν.
Μπορείτε να διαβασετε σχετικά άρθρα εδώ: http://www.ihnilatis.gr/dreams.htm, 
http://www.40kai.gr/orca/topic/%CE%9F-%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%A3-%CE%A5%CE%A0%CE%9D%CE%9F%CE%A3.htm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι κάνουμε σε τούτο εδώ τον κόσμο...

Ζώντας στην εποχή του ανικανοποίητου

pop art @t Image gallery!! WOW!