Ταξίδι στο κέντρο της γης

Αν αρχιζεις να αναμοχλεύεις το μέσα σου για να δώσεις απαντήσεις και να θέσεις νέες ερωτήσεις, μην ξεχνάς το εξω σου.
Για να ανοίξει το μυαλό και η καρδιά πρέπει να φτιάξεις τη δική σου πλάση μέσα στην παντοδύναμη φύση.

Βρες το μέρος που σε γαληνεύει, το μέρος που μπορεί και αγγίζει σε όλες τις αισθήσεις σου και που σου ψιθυρίζει τα μυστικά που δεν άκουγες στη βουή της πόλης.
Δώσε ένα Σαββατοκύριακο ρεπό στον εαυτό σου και βρες το μέρος αυτό που θα σε κάνει να  ταξιδέψεις μέσα σου. Ένα τοπίο που σε γυρίζει πίσω στο χωριό, ίσως το ίδιο το χωριό! Με μια θέα που σου κλέβει την ανάσα και αναρωτιέσαι γιατί είχες ξεχάσει να την αναζητάς; Μυρωδιές τόσο γνώριμες που είσαι έτοιμος να τις τοποθετήσεις στη λεζάντα κάτω από κάθε φωτογραφία σου. Και ήχους. Ηχους που δεν αναγνωρίζεις από που προέρχονται αλλά είναι εκεί για να σου εξηγούν την μαγεία της φύσης που δε βλέπεις τόσο καιρό και μπορεί να μην μπορέσεις να αναγνωρίσεις με την πρώτη.

Μόνος απέναντι σε αυτή την πλάση μπορείς να αφεθείς ελεύθερος και να ανοίξεις την ψυχή σου. Γράψε σε ένα φύλλο χαρτί τι σου θολώνει το μυαλό, τι σου τρώει την ημέρα και σου μακραίνει τη νύχτα. Μετά ανάπνευσε βαθιά και σκέψου πως μπορείς εσύ να τα επηρεάσεις όλα αυτά. Όλες οι απαντήσεις κρύβονται στα ερωτήματα και αν δε θέλουμε να τις δούμε είναι γιατί φοβόμαστε να πάρουμε την ευθύνη και να σβήσουμε το πρόβλημα. Γιατί δε λύνεται πάντα, αλλά κάποιες φορές πρέπει απλά να το αφήσουμε πίσω μας αλλά συνειδητά και με γενναία καρδιά.

Γράψε πως νιώθεις, ζωγράφισε τα συναισθήματα σου, γνώρισε τα για να μπορέσεις να τα τιθασεύσεις.

Συλλογίσου και προσπάθησε να ακουμπίσεις το καθένα από αυτά που σε απασχολούν με τη ματιά ενός γέρο σοφού που κάθεται στην κορυφή του δέντρου που ακουμπάς και σε καλέι μαζί του για να δείτε την πλάση από ψηλά όπου όλα μοιάζουν ένας τεράστιος πίνακας ζωγραφικής με μικρές πιτσίλες - που είμαστε εμείς. Βγες έξω από τον εαυτό σου και αναρωτήσου ξανά. Εϊναι όντως όλα έτσι όπως τα έβλεπα πρίν ή τώρα καθάρισε το πεδίο μου;
Πάρε άλλη μια βαθια ανάσα, κλείσε μέσα σου τη φύση και τον καθαρό άερα και τράβα να περπάτήσεις. Εκεί θα βρεις πολλές ακόμη απαντήσεις σε κάθε μοναπάτι.
Και μη διαλέξεις. Περπάτησε τα όλα και ξεκίνα από το πιο δύσκολο. Αυτό θα σε βγάλει στα υπόλοιπα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι κάνουμε σε τούτο εδώ τον κόσμο...

Ζώντας στην εποχή του ανικανοποίητου

pop art @t Image gallery!! WOW!