Καθαρίστρια χωρίς Master; Που ζείτε κυρία μου;

Ψάχνετε δουλειά εν έτη 2011; Λυπάμαι, ελάτε σε μία δεκαετία.
Δεν το βάζετε κάτω; Καλά κάνετε...Και εγώ μαζί σας είμαι. Το θέμα είναι τι εφόδια έχετε (και τι υπομονή).
Δεδομένης της αυξανόμενης ανεργίας μπορουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι μία θέση εργασίας στις μέρες μας είναι τόσο σπάνιο όσο και να βρεις θέση πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας. Με το που φύγει ένας υπάρχουν εκατοντάδες που θα τρέξουν αλλά ένας θα κερδίσει.Έτσι γίνεται και στην αγορά εργασίας. Που στο τέλος θα είναι κυριολεκτικά "αγορά¨" αφού θα φτάσουμε στο σημείο να πληρώνουμε για να μας προσλάβουν.Με το ποσοστό των ανέργων να αναμένεται να φτάσει το 22% στο τέλος του χρόνου και τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη οι εργοδότες έχουν ανεβάσει τα στάνταρ τους στον Πλανήτη Άρη. Ένα απλό παράδειγμα.. Στις διαφημιστικές εταιρίες ψάχνουν συνεχώς νέα άτομα και όρεξη και ιδέες. Θα έλεγε κανείς ότι είναι ιδανικό μέρος για κάποιον νέο χωρίς εργασιακή εμπειρία και χωρίς μεταπτυχιακό. Οπότε πας εσύ με χαρά στην συνέντευξη και σου λενε ότι έχουνε δει παρα πολλά άτομα αλλά εσύ έχεις κάτι το διαφορετικό.. Σου βάζουν να ετοιμάσεις και ένα project για να δούνε πως δουλεύεις.. Μετά από καμιά δεκαριά μέρες σε φωνάζουν γιατί πέρασες στον δεύτερο κύκλο συνεντευξεων όπου πλεον λύνονται και όλες σου οι απορίες όπως το ότι θα δουλεύεις δύο μήνες πλήρες ωράριο αμισθί. Και ναι και ουάου σε πήρανε μετά από πολύ ψάξιμο και νιώθεις και πολύ τυχερός..
Πας να δουλέψεις σαν πωλητής διαφημιστικού χώρου για ιστοσελίδα γνωστής εφημερίδας. Αφού περάσεις από τρεις συνεντεύξεις και φτάνεις μέχρι και την διευθύντρια και πολλά τηλέφωνα ενδιάμεσα για να σιγουρευτούν πόσο πολύ θες τη θέση..σε βάζουν να μάθεις ποιοι διαφημίζονται σε όλα τα ανταγωνιστικά site και με τη συχνότητα για να δουν αν όντως μπορείς να κάνεις την δουλεία. Έπειτα, σου ανακοινώνουν ότι έχεις μπει στο ΤΟΡ ΤΕΝ υποψηφίων και εκέι που αρχίζεις να ξαναβρίσκεις το κουράγιο σου σου λένε ότι το πτυχιο Πανεπιστημίου, τα δύο χρόνια προυπηρεσίας σε συναφή αντικείμενο, οι 3 ξένες γλώσσες, τα πτυχία υπολογιστών και σχεδιασμόυ δεν ηταν αρκετά για τη θέση του ΠΩΛΗΤΗ και τελικά επέλεξαν κάποιον που είχε και μεταπτυχιακό... True Story,
Όπως αντιλαμβάνεστε τα κριτήρια πλέον έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο!! Αν δείτε τι ζητάνε για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει ως Junior νομίζω ότι θα δείρετε όποιον βρείτε μπροστά σας από τα νεύρα σας. Και η καλύτερη αγγελία που είδα ήταν: Ζητείται  marketing assistant εώς 28 ετών με 2-3 χρόνια προυπηρεσίας, πτυχίο Πανεπιστημίου με κατεύθυνση Οικονομικά ή Μαρκετινκ, Mεταπτυχιακές σπουδες πάνω στο αντικείμενο και άπταιστα αγγλικά. Οι επιπλέον ξένες γλώσσες θα θεωρηθούν προσόν. Κάτι δεν σας βγαίνει στον υπολογισμό ε;; Και η δική μου απορία είναι τι ζητάνε για τον Marketing Manager; Μαλλον πρέπει να έχει παέι στο φεγγάρι και να σχεδιάζει διαστημόπλοια και φυσικά να έχει γνώσεις αστροπυρηνικής φυσικής και μοριακής βιολογίας με 9 μεταπτυχιακά και 22 χρόνια προυπηρεσίας.

 Και εσείς για τι ενδιαφέρεστε; Για τη θέση της καθαρίστριας; Χωρίς ΜASTER; Που ζείτε κυρία μου;





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι κάνουμε σε τούτο εδώ τον κόσμο...

Ζώντας στην εποχή του ανικανοποίητου

Business Ideas 2010. Kαινοτόμες ιδέες που ξεχώρισαν..